Učenici na Ledincima dobili novi školski objekat !!!

U Bijeljini je danas svečano otvoren novosagrađeni objekat područne škole "Vuk Karadžić" na Ledincima. Objekat su svečano otvorili ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i direktor škole Predrag Račanović.

"Konačno su i đaci ove škole na Ledincima u Bijeljini dobili novu školu i dobre uslove za rad, kakve i zaslužuju. Veoma malo je ulagano u staru nenamjensku školu, i krajnje vrijeme je bilo za novi objekat", rekao je Malešević nakon što je sa Mićićem i direktorom škole Predragom Račanovićem obišao školu.

Mićić je naveo da u novom objektu ima devet učionica, kuhinja, kao i sportski tereni, te odvojen prostor za djecu preškolskog uzrasta. On je najavio mogućnost da ulica u kojoj se nalazi škola postane pješačka zona.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Predrag Račanović istakao je da će u 15 odjeljenja od prvog do petog razreda, na jesen ove godine krenuti oko 360 djece.

 

Svečanosti u Bijeljini, na kojoj su učenici izveli prigodan umjetnički program, prisustvovale su mnogobrojne zvanice, roditelji, učenici i njihovi nastavnici.

 

Galeriju možete pogledati ovdje.