SVETOSAVSKA AKADEMIJA

27.januara je u OŠ "Vuk Karadžić" u Bijeljini obilježena školska slava i Dan škole. Lomljenju slavskog kolača i svečanoj akademiji uz nastavnike i učenike prisustvovao je veliki broj zvanica. Na početku akademije prisutnima se pozdravnim govorom obratio direktor škole Predrag Račanović koji je između ostalog naveo da je ovo dan kada đaci i nastavnici proslavljaju našeg svetitelja, naglašavajući da je Sveti Sava bio pravi i istinski prosvjetitelj, a slaveći Svetog Savu osvjetljavamo put pravde, ljubavi i mira.

Nakon pozdravnog govora učenici škole su izveli raznovrstan program čiji sadržaj je oduševio prisutne. Školski hor je započeo Svetosavsku akademiju, a zatim se predstavio školski orkestar. U drugom dijelu programa nastupali su besjednici, mali hor i folkolor čijim nastupom je i završena svečana akademija.

Školska slava „Sveti Sava" i Dan škole danas su obilježeni u područnim odjeljenjima. Kumovi slave u Amajlijama su bili bračni par Dana i Slavko Despotović, a u područnom odjeljenju u Popovima, David Matić.

Fotografije pogledajte ovdje.