POKLON NARODNOJ BIBLIOTECI „FILIP VIŠNJIĆ“

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana školskih biblioteka, JU OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina poklonila je Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina oko 100 knjiga na srpskom i engleskom jeziku.

Gospođa Emina Fazlić, školski bibliotekar u JU OŠ „Vuk Karadžić“ izjavila je da su ovim poklon knjigama Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ željeli da ukažu na potrebu zajedničkog rada na popularizaciji knjige, školskih biblioteka i same škole.

OŠ „Vuk Karadžić“ na čelu sa direktorom Predragom Račanovićem, već tradicionalno organizuje prikladan program i izložbu u prostorijama škole povodom obilježavanja Dana školskih biblioteka kojem prisustvuje veliki broj roditelja i učenika. „Rad sa knjigama i djecom me ispunjava a njihove srećne i zadovoljne okice mi govore da stižu neke nove generacije,“ dodala je gospođa Fazlić.

Direktor Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina Jovan Cvjetković zahvalio je direktoru Račanoviću, gospođi Fazlić, nastavnicima i svim učenicima JU OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina na poklonjenim knjigama i naglasio potrebu da se školske biblioteke ožive, prvenstveno kao mjesto znanja za učenike.