free html5 templatesВодич кроз занимања

Министарство просвјете и културе Републике Српске позива ученике завршних разреда основних школа и њихове родитеље да се о жељеним занимањима информишу путем андроид апликације „Водич кроз занимања“.

„Водич кроз занимања“ креирали су ученици у сарадњи са Министарством и садржи податке из овогодишњег плана уписа ученика у прве разреде средњих школа за школску 2020/21. годину, као и описе занимања, те статистичке податке о потребама тржишта рада.

Ова апликација се може преузети бесплатно и доступна је на: https://play.google.com/store/apps/details?id=vladars.ministarstvoprosvjete.coordinatortablayout .

С обзиром да средње школе неће бити у могућности да представе занимања у основним школама за ученике завршних разреда, апликација „Водич кроз занимања“ нуди могућност брзог информисања о укупно 106 занимања и то 48 занимања четвртог степена сложености утврђених у 13 струка (+5 занимања четвртог степена сложености у Култури и умјетности) и 53 занимања трећег степена сложености утврђених у 11 струка.